Zonder fun geen resultaat!

Over de FunFabriek

Zonder fun geen resultaat

De FunFabriek is een methode, ontwikkeld door Martin Schenkel, om organisaties te helpen korte- én langetermijnresultaten te behalen. Maar wat bedoelen we eigenlijk met fun? We hebben het niet over onderbroekenlol. We hebben het over een serieuze aangelegenheid, namelijk werkplezier.

Werkplezier gaat over mensen die met plezier samenwerken, interesse hebben in elkaar, continu leren en met elkaar toewerken naar hetzelfde doel. Doelen behalen door het leuk te maken om te doen. Daarom heb je zonder fun geen resultaat. Met de bewezen methode van de FunFabriek creëer je werkplezier en dus korte- en langetermijnresultaten.

Martin Schenkel | FunFabriek
Werk doelgericht

1. Werk doelgericht

Doelen geven inspiratie, niet alleen voor managers, maar zeker ook voor medewerkers. Juist door vanaf de werkvloer te werken, krijg je zicht op welke doelen bijdragen aan merkbaar resultaat en werkplezier opleveren voor iedereen.

Bouw sterke relaties

2. Bouw sterke relaties

Als je de relaties tussen mensen centraal stelt, dan ontstaat er een compleet andere cultuur. Door aandacht te hebben voor relaties en de hulpvragen die er zijn, ontstaat beweging, komt positieve energie vrij en wordt het werkplezier verhoogd.
Werk doelgericht

3. Prikkel nieuwsgierigheid

Goede leiders geven niet de juiste antwoorden, maar stellen de juiste vragen. Door jouw nieuwsgierigheid worden medewerkers uitgedaagd om antwoorden te vinden. Dit vertrouwen in je medewerkers stimuleert werkplezier.

Continu leren

4. Continu leren

Als medewerkers de mogelijkheid hebben om te leren, gaan ze op hun eigen werkplek nieuwe dingen zien en kunnen ze daar direct iets mee doen. Daar komt bij: fouten maken en mensen de vrijheid geven om fouten te maken, moet.
Werk doelgericht

5. Zet kleine stapjes

Aandacht voor de allerkleinste verbeteringen, is de basis voor het succes van topbedrijven. Er is geen bijzonder talent voor nodig, enkel aandacht voor het alledaagse. In de dagelijkse verbeterkansen zit de groei van de mens, het team en het bedrijf.

De 3 fases van de FunFabriek

We leiden organisaties in drie fases naar realiteit waar mensen met plezier werken om de organisatie in beweging te zetten naar succes.

Fun Potential
Bewustwording is de allereerste stap en we creëren dat via een interactieve workshop waarin het leiderschapsteam direct inzicht krijgt in de mogelijkheden. We kijken naar jaarlijkse besparingen, kostenverlaging en natuurlijk het verhogen van werkplezier door het potentieel van je medewerkers te ontsluiten. We leggen hiermee de basis voor het Fun Fundament.
Fun Fundament
Directe resultaten inspireren groei. Daarom gaan we in de eerste fase op zoek naar snelle besparingen, verbeteringen en resultaten. Daarna leggen we het fundament door hands-on coaching en ondersteuning van het leiderschapsteam. Als laatste adopteren en integreren we de positieve flow die we hebben gecreëerd voor langetermijnverandering van binnenuit. Dit traject duurt een jaar.
Fun Forever
Jij weet nu hoe je een FunFabriek creëert en hoe je serious fun creëert binnen je team. Alleen is de wereld continu in ontwikkeling, daarom blijven we nog twaalf maanden betrokken als jouw Fun Sidekick. Samen groeien we mee met de veranderingen en creëren we blijvend succes voor je organisatie, een fijnere samenleving en meer persoonlijk geluk!

Vraag de Fun Potential Workshop aan!

De eerste fase van elk FunFabriek-traject is een bewustwordingsworkshop. Wij kijken naar: besparingen, kwaliteit verhogen en het benutten van het potentieel van je medewerkers. Boek je workshop en ontdek in deze deepdive jullie mogelijkheden.

Fun Potential Workshop