De FunFabriek

Zonder fun geen resultaat – het boek

Blije mensen werken harder en presteren beter. Het boek De FunFabriek laat niet alleen zien dat werkplezier daadwerkelijk beïnvloed en gestimuleerd kan worden, maar geeft ook concreet bewijs dat het echt bijdraagt aan de bottom line. Zo lees je over hoe we de volgende resultaten realiseerden:

  • 63% lagere afkeur product
  • 85% kortere doorlooptijd
  • 88% minder klachten van klanten
  • 20% lagere overhead kosten
  • 28% volumegroei

Lees De FunFabriek, ontdek de vijf FunFactoren voor meer werkplezier én vul de FunFabriek Scorecard in zodat je weet waar je staat én waar je vandaag nog mee aan de slag kan.

Martin Schenkel | FunFabriek
Werk doelgericht

1. Werk doelgericht

Doelen geven inspiratie, niet alleen voor managers, maar zeker ook voor medewerkers. Juist door vanaf de werkvloer te werken, krijg je zicht op welke doelen bijdragen aan merkbaar resultaat en werkplezier opleveren voor iedereen.

Bouw sterke relaties

2. Bouw sterke relaties

Als je de relaties tussen mensen centraal stelt, dan ontstaat er een compleet andere cultuur. Door aandacht te hebben voor relaties en de hulpvragen die er zijn, ontstaat beweging, komt positieve energie vrij en wordt het werkplezier verhoogd.
Werk doelgericht

3. Prikkel nieuwsgierigheid

Goede leiders geven niet de juiste antwoorden, maar stellen de juiste vragen. Door jouw nieuwsgierigheid worden medewerkers uitgedaagd om antwoorden te vinden. Dit vertrouwen in je medewerkers stimuleert werkplezier.

Continu leren

4. Continu leren

Als medewerkers de mogelijkheid hebben om te leren, gaan ze op hun eigen werkplek nieuwe dingen zien en kunnen ze daar direct iets mee doen. Daar komt bij: fouten maken en mensen de vrijheid geven om fouten te maken, moet.
Werk doelgericht

5. Zet kleine stapjes

Aandacht voor de allerkleinste verbeteringen, is de basis voor het succes van topbedrijven. Er is geen bijzonder talent voor nodig, enkel aandacht voor het alledaagse. In de dagelijkse verbeterkansen zit de groei van de mens, het team en het bedrijf.

De 3 fases van de FunFabriek

We leiden organisaties in drie fases naar realiteit waar mensen met plezier werken om de organisatie in beweging te zetten naar succes.

Fun Potential
Bewustwording is de allereerste stap en we creëren dat via een interactieve workshop waarin het leiderschapsteam direct inzicht krijgt in de mogelijkheden. We kijken naar jaarlijkse besparingen, kostenverlaging en natuurlijk het verhogen van werkplezier door het potentieel van je medewerkers te ontsluiten. We leggen hiermee de basis voor het Fun Fundament.
Fun Fundament
Directe resultaten inspireren groei. Daarom gaan we in de eerste fase op zoek naar snelle besparingen, verbeteringen en resultaten. Daarna leggen we het fundament door hands-on coaching en ondersteuning van het leiderschapsteam. Als laatste adopteren en integreren we de positieve flow die we hebben gecreëerd voor langetermijnverandering van binnenuit. Dit traject duurt een jaar.
Fun Forever
Jij weet nu hoe je een FunFabriek creëert en hoe je serious fun creëert binnen je team. Alleen is de wereld continu in ontwikkeling, daarom blijven we nog twaalf maanden betrokken als jouw Fun Sidekick. Samen groeien we mee met de veranderingen en creëren we blijvend succes voor je organisatie, een fijnere samenleving en meer persoonlijk geluk!

Maak een afspraak voor een kop koffie

We gaan graag met je in gesprek over de resultaten die je wilt behalen met je organisatie en welke obstakels je nu ervaart. We kijken bijvoorbeeld naar:

  • Waar kan je besparen?
  • Waar kan kwaliteit worden verhoogd?
  • En hoe benut je het volledige potentieel van je medewerkers?

Deze vragen of wat je wilt weten over het creëren van een FunFabriek bespreken we in dit eerste gesprek. Ik hoor graag van je.

Martin Schenkel - FunFabriek